Кавадарчанки од Скопје си заминуваат со најголемиот плен откако избраничките на Никола Златев ги совладаа врсничките од Крива Паланка во финалиот натпревар од турнир за девојчиња до 14 години со 33-19 односно11-4, 13-11, 7-5 и 2-0 по делници. Со оваа победа, кошаркарките на Трокал го освоија првото место.