Селекцијата до 15 години во машка конкуренција продолжува со активностите. Селекторот Денис Дервишевиќ пред една седмица го објави списокот на кошаркари кои ги повика за селективен тренинг кој ќе му послужи нему и на членовите на неговиот стручен штаб за комплетирање на националната селекција во пресрет на пријателскиот турнир кој на почетокот на месец јуни ќе се одигра во Измир.