Канцеларијата на Македонската кошаркарска федерација ги информира сите клубови во Македонија, согласно членовите од Регистрацискиот Правилник на МКФ, за преодниот рок за кошаркари-ки во Сениорските и во Младинските лиги од натпреварувачката сезона 2018/2019.