Нашата јуниорска репрезентација се враќа од Истанбул со два пораза кои ги запиша против репрезентацијата до 17 години на Турција. 

Во рмаки на првиот натпревар, избраниците на Панче Милевски запишаа пораз од 86-56 додека на вториот запишаа пораз од 87-56.

Снимка од првиот натпревар ќе може да се прегледа на следниот ЛИНК, вториот на следниот ЛИНК.

Репрезентацијата до 18 години се враќа в Скопје каде ќе продолжи со подготовки се до почетокот на Европското првенство (дивизија Б)  кое ќе се одигра в Скопје. Закажани се и пријателски натпревари со соодветните селекции на Бугарија, Романија и на Австрија во почетокот на месец јули.