Се информираат сите тренери кои ја посетуваат едукацијата за тренери спроведена од МКФ дека вториот дел ќе се одржи идните понеделник и вторник (24. и 25. декември) со почеток во 10:00 часот во конгресната сала при спортскиот центар „Борис Трајковски“. 

Во текот на двата дена кандидатите кои ја посетуваат едукацијата за тренери ќе слушаат предавања во конгресниот центар при СЦБТ како и во малата сала.

Целосната програма за вториот дел од планираната едукација ќе биде објавен дополнително во текот на утрешниот ден.