Јуниорите, предводени од селекторот Михаил Наумовски одиграа три натпревари на меѓународен пријателски турнир кој се одигра во периодот од 19.12 до 21.12 и тоа двапати против селекцијата на Романија (А и Б тим) и против Бугарија.

19.12.2018 Романија А Македонија 67-82 (8-27, 17-21, 20-23, 22-11)
20.12.2018 Романија Б – Македонија 73-67 (18-25, 20-23, 22-13, 13-6)
21.12.2018 Македонија – Бугарија 76-63 (13-14, 21-22, 16-14, 26-13)

Јуниорките, предводени од селекторот Игор Гацов, одиграа три натпревари на меѓународен пријателски турнир во Романија кој се одржа во периодот од 19.12 до 21.12, против две селекции на домаќинот Романија А и Б тим и Бугарија.

19.12.2018 Романија А – Македонија 84-69 (18-18, 29-26, 19-17, 18-8)
20.12.2018 Романија Б – Македонија 82-48 (23-10, 24-11, 14-7, 21-20)
21.12.2018 Бугарија – Македонија 66-53 (16-15, 20-14, 16-13, 14-11)