Репрезентацијата до 16 години во машка конкуренција ќе одржи тренинзи во период од 11. до 23. јануари 2019 година во Скопје како дел од подготовките за учество на Европско Првенство во Август 2019.

Тренинзите ќе се одржат во спортска сала Методија Андонов Ченто, при ОУ Наум Наумовски Борче (Општина Гази Баба)

од 11. јануари до 23. јануари 2019 година секој ден од 09.00 – 11.00 часот.

Повикани кошаркари:

 1. Теодор Симиќ – Барселона
 2. Дино Боцевски – Стела Азура
 3. Михаил Наумоски – Галатасарај
 4. Давид Трпески – КК МЗТ СА
 5. Амар Хот – КК Феникс 2010
 6. Гораст Величковски – КК Феникс 2010
 7. Павел Атанасов – КК Вардар
 8. Резарт Мемед – Анкона
 9. Филип Наков – КК Водно санс
 10. Андреј Митревски – КК Феникс 2010
 11. Теон Богатиновски – КК Феникс 2010
 12. Мирослав Ѓорѓевиќ – Бреша
 13. Дамјан Гацов – КК Вардар
 14. Антонио Софрониевски – КК МЗТ СА
 15. Мартин Петков – КК Вардар
 16. Предраг Стерјовски – КК Феникс 2010
 17. Александар Ристовски –
 18. Матеја Матовски – КК Водно санс
 19. Никола Василев – КК Водно санс