Почетокот на домашното првенство во Првата лига во машка сениорска конкуренција за сезоната 2019/2020 е одложен.

Иако беше предвидено да натпреварувањата во сениорската возрасна категорија - машка конкуренција започнат претстојниот викенд (5. октомври, 2019 година) поради непредвидени новонастанати ситуации почетокот на натпреварувачката сезона се одложува.