Кошаркарите родени 2003 година (М14) претстојниот викенд ќе одработат уште еден селективен тренинг. Младите кошаркари ќе бидат водени од триото Денис Дервишевиќ (селектор), Марјан Ѓуров (тренер) и Благоја Кечовски (ментор) на меѓународниот турнир кон крајот на месец август што ќе се одржи во Словењ Градец, Словенија. 

На првиот селективен тренинг беа повикани 100 кошаркари, а 44 од нив ќе се борат за место во репрезентацијата М14.

Вториот селективен тренинг ќе се одржи в недела (12. март) во Кале (мала сала). Кошаркарите, повторно ќе бидат поделени во две групи. Повиканите кошаркари задолжително да понесат опрема за тренинг.

Група 1 - од 9:00 до 10:30

 1. Никола Василевски – Јуниор Ск.
 2. Филип Наков – Водно санс
 3. Тарик Пепиќ – Водно санс
 4. Мирослав Ѓорѓевиќ – Јуниор Ск.
 5. Михаил Наумоски – Партизан, Србија
 6. Михаил Митровски – Водно санс
 7. Карло Блажевски – Работнички
 8. Паоло Блажевски – Работнички
 9. Мартин Петков – Јуниор Ск.
 10. Александар Ристоски – Водно санс
 11. Милан Живковиќ – Работнички
 12. Адем Адемовиќ – МЗТ С.А.
 13. Андреј Саревски – Феникс  2010
 14. Антонио Софрониевски – МЗТ С.А.
 15. Андреј Митревски – Феникс 2010
 16. Давид Трпески – Феникс 2010
 17. Павел Атанасов – Вардар
 18. Дамјан Гацов – Вардар
 19. Давид Мицковски – Вардар
 20. Никола Апостолов – Вардар
 21. Данчо Киров – Вардар
 22. Борјан Димовски – МЗТ С.А.
 23. Горазд Величковски – Феникс 2010

 

Група 2 – од 10:30 до 12:00

 1. Предраг Стерјовски – Феникс 2010
 2. Христијан Стојков – МЗТ С.А.
 3. Кире Николовски – Феникс 2010
 4. Тино Богдановски – Вардар
 5. Мети Тачи – Феникс 2010
 6. Арбен Рамадани – Лирија 77
 7. Јани Стојановски – Пинк Паантери
 8. Филип Ѓорѓиевски – Феникс 2010
 9. Теон Богатиновски – Феникс 2010
 10. Матеја Матовски – Водно санс
 11. Василие Серафимовски – Кетс баскетбал
 12. Борјан Павлов – Спортисимо
 13. Илија Мирков – Спортисимо
 14. Дејан Георгиев – Ролинг
 15. Јован Трајковски – Пелистер
 16. Васил Тасев – МВП Струмица
 17. Синиша Зориќ – МЗТ С.А.
 18. Марко Љушиќ – Ангели
 19. Синиша Настевски – Јуниор Ск.
 20. Љупчо Топузовски – Црн Дрим
 21. Максим Деспотовски – Плејмејкер
 22. Дино Боцевски - Стела Азура, Италија