Тренерското трио во состав - селектор Денис Дервишевиќ, помошен тренер Марјан Ѓуров и ментор Благоја Кечовски го скратија списокот на кошаркари кои треба да се појават на третиот селективен тренинг за кошаркари до 14 години. Селективниот тренинг ќе биде одржан на 14. мај (недела) во спортската сала на Вардар (мала сала „Кале“). Кошаркарите кои се најдоа на списокот ќе бидат поделени во две групи и мора со себе да понесат опрема за тренинг. 

 

Прва група 16:00-17:30 час

1. Давид Мицковски - Вардар

2. Данчо Киров - Вардар

3. Борјан Димовски - Мзт

4. Гораст Величковски – Феникс 2010

5. Дејан Георгиев - Ролинг

6. Филип Георгиевски – Феникс 2010

7. Христијан Стојков - Мзт

8. Кристијан Домлевски - Марфил

9. Мети Тачи - Феникс

10.Јован Трајковски - Пелистер

11.Тино Богатиноски - Вардар

12.Резарт Мемет - Шкупи

13.Матеја Матовски - Водно Санс

14.Илија Марков - Спортисимо

15.Паоло Блажевски - Работнички

16.Карло Блажевски - Работнички

 

 

Втора група 17:30 – 19:00 час

1.Дино Боцевски - Стела Азуро

2.Филип Наков - Водно Санс

3.Тарик Пепиќ - Водно Санс

4.Мирослав Ѓорѓевик - Јуниор

5.Никола Василевски - Јуниор

6.Михаил Наумовски - Партизан

7.Михаил Митревски - Водно

8.Марин Петков - Јуниор

9.Милан Живковиќ - Работнички

10.Андреј Саревски - Мзт

11.Антонио Софрониевски - Мзт

12.Давид Трпески – Феникс 2010

13.Предраг Стерјоски – Феникс 2010

14.Андреј Митревски – Феникс 2010

15.Павел Атанасов - Вардар

16.Теон Богатиновски – Феникс 2010

17.Дамјан Гацов - Вардар