Кошаркарска Федерација на Република Северна Македонија - КФСМ
Натпревари во живо

РЕЗУЛТАТИ Прва Лига Мажи

15.01.2021, 18:30
Сала „Независна Македонија“, Скопје

75 - 69

18.01.2021, 17:00
Сала „КК Вардар” (СРЦ Кале мала сала), Скопје

86 - 95

Заостанати натпревари

20.01.2021, 17:30
Сала „26ти Април“, Гевгелија

0 - 0

# Тим ОН КР Бод
1 Пелистер ад Лого Пелистер ад 8 218 16
2 Академија ФМП Лого Академија ФМП 8 -19 13
3 ТФТ Скопје Лого ТФТ Скопје 7 32 12
4 Работнички ад Лого Работнички ад 7 2 12
5 Гостивар ад Лого Гостивар ад 7 50 11
6 Еуро Никел 2005 ад Лого Еуро Никел 2005 ад 7 36 11
7 Куманово 2009 ад Лого Куманово 2009 ад 6 -15 10
8 Црн Дрим Грин мобиле Лого Црн Дрим Грин мобиле 9 -126 10
9 МЗТ Скопје Аеродром ад Лого МЗТ Скопје Аеродром ад 6 57 9
10 Вардар Лого Вардар 8 -156 9
11 МЗТ Скопје Уни Банка Лого МЗТ Скопје Уни Банка 6 -54 7
12 Кожув ад Лого Кожув ад 5 -25 6

Сите резултати

Прва лига видео


РЕЗУЛТАТИ Втора Лига Мажи Исток

РЕЗУЛТАТИ Втора Лига Мажи Запад

одложена
Сала „Шабан Трстена”, Скопје

0 - 0

20.12.2020, 13:30
Сала „Перо Наков”, Куманово

78 - 65

19.12.2020, 14:00
Сала „Независна Македонија”, Скопје

111 - 58

одложена
СРЦ „Кале”, Скопје

0 - 0

# Тим ОН КР Бод
1 Ангели Лого Ангели 7 193 14
2 Борец Баскет Лого Борец Баскет 6 61 11
3 Феникс 2010 Лого Феникс 2010 5 62 9
4 Струмица Лого Струмица 6 15 9
5 Баскет Кам Лого Баскет Кам 5 82 8
6 Про Баскет 2019 Радовиш Лого Про Баскет 2019 Радовиш 6 -49 8
7 Куманово 2 Лого Куманово 2 7 -76 8
8 Ролинг 08 Лого Ролинг 08 8 -277 8
9 Шкупи Лого Шкупи 4 69 7
10 МКК Куманово Лого МКК Куманово 4 -21 6

Сите резултатиРЕЗУЛТАТИ Прва Лига Жени Исток

19.12.2020, 12:00
Сала „КК Вардар“ (СРЦ Кале - мала сала), Скопје

87 - 65

19.12.2020, 13:00
Сала „Бранители 2001“, Крива Паланка

114 - 37

# Тим ОН КР Бод
1 ЖКК Вардар Лого ЖКК Вардар 3 144 6
2 Баскет Кам 2011 Лого Баскет Кам 2011 3 127 6
3 Крива Паланка Лого Крива Паланка 3 82 5
4 ЖКК МЗТ Скопје Аеродром Лого ЖКК МЗТ Скопје Аеродром 4 -84 5
5 Пробаскет Кавадарци Лого Пробаскет Кавадарци 3 -72 4
6 ЖКК Куманово 2020 Лого ЖКК Куманово 2020 4 -197 4

Сите резултати

РЕЗУЛТАТИ Прва Лига Жени Запад

одложена
Сала „Јасмин“, Кавадарци

0 - 0

одложена
Сала „Младост“, Гостивар

0 - 0

одложена
Сала „Независна Македонија“, Скопје

0 - 0

# Тим ОН КР Бод
1 ЖКК Бадел 1862 Лого ЖКК Бадел 1862 3 147 6
2 Струга 2009 Лого Струга 2009 2 85 4
3 Трокал Лого Трокал 3 -44 4
4 ЖКК Шкупи Лого ЖКК Шкупи 2 -26 3
5 Гостивар 2009 Лого Гостивар 2009 2 -131 2
6 Пантери Лого Пантери 1 -7 1
7 ЖКК Работнички Лого ЖКК Работнички 1 -24 1

Сите резултати