Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2021/2022


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи

Куманово 2009 ад

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1НенадЗивчевиќ 02862928.02.1986
2МариоСтефановски * МКК Куманово02879406.08.2003
3ЃорѓиГеоргиевски 02747112.08.1998
4ИванВолкановски 02780707.07.1999
5ЉубишаДимитровски 02975725.02.2002
6ПетарНиколиќ 02841525.09.1993
7МилошЈовановиќ * МКК Куманово02881201.09.2003
8ЛеонидНасковски 02975802.10.2001
9СтеванГлигоријевиќ 02841308.03.1997
10АндрејНастовски 02841423.08.2000
11УрошМиљановиќ * МКК Куманово02879303.05.2003
12ЛукаДимитриевски * МКК Куманово02841629.06.2004

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ЃорѓеКаплановиќ02858221.03.1995
2Џозеф АлександроКејлеб02857915.02.1995
3Џонатан АлександарХолмс02858009.12.1992
4ЃуканЃукановиќ02858131.10.1992

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1АлександарКрстевскиСлужбен претставник
2ВладимирМирковскиТренер
3ДаркоПетковскиТехнички раководител
4ДаркоПетковски СпејкоПомошник тренер
5СашоТодоровскиПомошник тренер
6ЈованаТрајановиќФизиотерапевт
7ВујадинТрајковскиЛекар

*на клупа најмногу 6 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ