Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2021/2022


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи

МЗТ Скопје Аеродром ад

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ДамјанСтојановски 02731009.12.1987
2АдемМекиќ 02841228.12.1995
3ДамјанРобев 02841010.04.1997
4МаркоСпасовски * Хераклеа02862201.08.2003
5ТеоВојновиќ * Спарта02884817.01.2005
6ДариоМитевски 02862427.09.2001
7БојанКрстевски 02841104.06.1989
8ДимитарИванов * Вардар02862327.08.2003
9БојанВеличковски 02862507.04.2006
10КристијанНиколов 02841705.10.1996

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1РобертРикиќ02838629.04.1990
2Дастин БенисонВер02838812.04.1990
3Хуан ПалаундеДејвис02838715.08.1996
4НемањаМилошевиќ02868704.07.1987

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ВаскоАтанасовПомошник тренер
2ТониГрнчаровСлужбен претставник
3КристијанКајчевскиТехнички раководител
4СлободанНиколиќЛекар
5НенадПопоскиФизиотерапевт
6ДаркоРадуловиќТренер
7НиколаТрајковскиФизиотерапевт
8БојанХристовскиПомошник тренер

*на клупа најмногу 6 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ