Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2021/2022


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи

МЗТ Скопје Аеродром ад

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ДамјанСтојановски 02731009.12.1987
2АдемМекиќ 02731128.12.1995
3ФилипБакоч 02730902.05.1996
4БојанКрстевски 02614504.06.1989
5АндрејМагдевски 02614414.01.1996
6АндрејМаслинко 02730820.05.1997
7МихаилМитровски * Спарта02446724.07.2003
8ДимитарИванов 02782727.08.2003
9НиколаВасилевски 02782603.08.2003
10ДавидТрпески 02782802.02.2003
11КристијанНиколов 02730705.10.1996

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ОлуфемиОлуџоби02730305.03.1996
2АндријаБојиќ02730528.05.1993
3ХасаниГравет02730416.07.1996
4ИванКарачиќ02782920.02.1996
5Доминез ЛајанБурнет02784228.10.1992

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ПетарБаснарковСлужбен претставник
2НиколаВелевПомошник тренер
3ТониГрнчаровСлужбен претставник
4ТиноДаневскиПомошник тренер
5ЃорѓиКочовТренер
6СлободанНиколиќЛекар
7НенадПопоскиФизиотерапевт
8ДаркоРадуловиќПомошник тренер
9ДаркоСавовФизиотерапевт
10КрстоСтанковскиСлужбен претставник

*на клупа најмногу 6 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ