Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2021/2022


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи

ТФТ Скопје

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ЕрвинЦого 02692019.03.1993
2ИванНаумоски 02518323.10.1985
3ГеоргиЗафиров 02784307.05.1997
4АндрејМитревски * Феникс 201002728817.09.2003
5ЈованАлександровски * Водно Санс02755005.10.2001
6МаркоАргировски 02754804.05.1998
7ВикторМатевски 02517628.09.1998
8ИванСапунџиев 02755113.05.1995
9ДамјанЃорѓиевски * Феникс 201002653610.07.2000
10СтрахилНиколов 02754917.07.2000
11МартинКотевски * Борец Баскет02572501.06.2000
12ЕдисНури 02517513.08.1982
13ЈорданНиколовски 02519309.11.1983

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1Тирон ЏумордХарис02725113.11.1991
2Амир СдикСмит02750816.09.1997
3Чејс ЛиШелман02750906.02.1997
4Лахлан ГордонАндерсон02751017.10.1997
5ЛандриусХортон02775231.07.1998

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1НиколаГеоргиевскиПомошник тренер
2КостаКасаповЛекар
3ФилипРусевскиТехнички раководител
4БороСмилковскиТренер
5МатејСпировскиСлужбен претставник
6МарјанУгриновскиПомошник тренер
7ДимитарШавкуловскиФизиотерапевт

*на клупа најмногу 6 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ