Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2021/2022


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи

Феникс 2010

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1МихајлоАрсоски 02878421.09.1995
2БорјанСтојановски 02878621.12.2000
3ТеонБогатиновски * Борец Баскет02878104.01.2003
4АндрејМитревски 02879917.09.2003
5МиланДимитриески 02878325.09.1994
6МаринПетков * Борец Баскет02880020.02.2003
7НиколаКацарски * Баскет Кам02878207.11.2001
8АмарХот 02878017.08.2003
9ЛукаКостиќ 02113301.06.2005
10ЕлвисХот 02878529.01.1998
11СтефанСтојковиќ 02786619.03.2006
12ПавлеМихајлоски 02877901.01.1999

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1Кертис ТајрелЏонс02878728.01.1997
2АхмадКларк02878809.01.1997
3Двејн ТеканМорган02878929.01.1996
4ДавидОнуорах02966507.07.1995

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ДенисДервишевиќТренер
2ОнурДикаЛекар
3МартинМојсовскиСлужбен претставник
4БојанаПетрескаФизиотерапевт
5ДејанРистовскиСлужбен претставник
6ЗлаткоРистовскиТехнички раководител
7ДамјанСаздовПомошник тренер
8ДејанСрбиновскиПомошник тренер

*на клупа најмногу 6 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ