Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2022/2023


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Втора Лига Мажи

МКК Куманово

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1НенадСтојановски 03077712.07.1996
2ЈованСтошиќ 03208920.03.2002
3БогданСтошиќ 03209020.03.2002
4ФилипСтојановски 03077605.01.1997
5МиланТрајковиќ 03106019.09.2001
6ЛеонидНасковски 03077902.10.2001
7МартинЃорѓевски 03106124.02.1999
8ДушанАврамовски 03078106.12.2004
9НемањаСтојковиќ 03078218.11.2004
10БогданГеоргиевски 03075921.09.2007
11АлександарКраљевски 03077822.03.2004
12МилошЈовановиќ * Куманово 2009 ад03056201.09.2003
13ИлијаМирков * Куманово 2009 ад03207619.05.2003
14ЛукаДимитриевски * Куманово 2009 ад03056129.06.2004
15АндрејГеоргиевски * Куманово 2009 ад03202714.09.2004

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ВојоАнгеловскиФизиотерапевт
2МартинАтанасовскиТренер
3МаркоАтанасовскиЛекар
4ДамирВујадиновиќСлужбен претставник
5МилошНинковиќПомошник тренер
6ДаркоПетковскиТехнички раководител

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ