Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2023/2024


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Втора Лига Мажи - Разигрување

МКК Куманово

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1АлександарШтерјов 03401715.05.1986
2РенатоДимитриевски 03341817.10.1991
3НенадСтојановски 03340912.07.1996
4МарјанЈанески 03340826.02.1988
5ЃорѓиГеоргиевски 03341312.08.1998
6ЈованСтошиќ 03341220.03.2002
7БогданСтошиќ 03341120.03.2002
8АндрејДимковски 03341508.01.2005
9ФилипСтојановски 03341005.01.1997
10ЛукаСерафимоски 03341418.04.2005
11МилошЈовановиќ 03340701.09.2003
12ЛукаДимитриевски 03340629.06.2004
13ЃорѓиХристовски 03341620.08.2005
14АлександарКраљевски 03341922.03.2004
15ДариоКрумевски 03418909.12.2005

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1СнежанаЈовановскаЛекар
2МаријоЈовановскиЛекар
3ВојоАнгеловскиФизиотерапевт
4МартинАтанасовскиПомошник тренер
5МаркоАтанасовскиЛекар
6МаринДокузовскиТренер
7АндрејМаџовскиСлужбен претставник
8ДаркоПетковскиТехнички раководител

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ