Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2023/2024


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва A Лига Жени

ЖКК МЗТ Скопје Аеродром

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1АнаЖивковиќ Крстевска 03426024.08.1987
2АлбинаПлакај 03299201.01.2001
3ЈанаПетрова 03273525.12.2004
4СараПетровска 03342005.06.1998
5СараБалова 03404310.11.2006
6МаријаМитева 03273421.09.1998
7ЕленаАлулоска 03201405.03.2006
8МихаелаДамеска 02939002.04.2007
9ЈованаДимовска 03229810.02.2009
10БелмаДечковиќ 02977420.01.2007
11ЕваСтојковска Палевска 03229709.06.2008
12БеринаДечковиќ 03336001.12.2009
13НинаКарајованова 03229615.07.2009
14МирославаМаксимова 03229910.07.2009
15МилаЈаневска 03230130.08.2009

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1КристелТомас03322509.06.1996
2Раника ХеленаГујтон03404502.06.1999
3ДоншаМеккало03420820.01.2000

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ИванДимовскиФизиотерапевт
2ИванДимовскиСлужбен претставник
3ДраганДимовскиСлужбен претставник
4ИгорКостадиновЛекар
5ГоранКрстевскиТренер
6МоникаМитревскаЛекар
7КристијанСтолевскиЛекар

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ