Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2022/2023


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Трета Б Лига Мажи

ИБА Баскет

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ТодорПетров 02973203.02.2000
2АлекЃорѓиевски 03214720.11.2000
3АлександарИгњатов 03214629.11.1998
4АндрејТодев 03214412.01.2005
5ЕмилРадовановиќ 03078330.10.1998
6АндрејВелков 03102521.01.2003
7СтефанМиндошев 03102229.09.2004
8ИванУгринов 02953701.09.2000
9АндрејМалов 03078401.09.2002
10АлександарВелјаноски 03078617.05.2002
11МатејМихаилов 03214528.07.2004
12МартинЃорѓески 03102420.06.2003
13МатејЈованов 02922307.06.2007
14СаитМаца 03079006.11.2008
15БојанСтојановски * МЗТ Скопје Уни Банка03107513.10.2004
16НиноБожиновски * Куманово 2009 ад03202807.09.2004
17ДамјанМаѓероски * Работнички ад03123418.08.2006
18МаркоГеоргиев * Вардар03031710.05.2006

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ВладимирМирковскиПомошник тренер
2ГоранМирковскиСлужбен претставник
3БраниславСтојановскиТехнички раководител
4ОливерТасковТренер
5ЕленаТрајковскаФизиотерапевт
6МилчоФилипчеЛекар

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ