Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2022/2023


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи

Феникс 2010 ад

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1БојанТрајковски 03070311.09.1986
2СлавчоТемелковски 03069917.10.2000
3АндрејМитревски 03070017.09.2003
4МартинЃорѓиоски * Феникс баскет03069431.08.2004
5ЕлесаКамбери 03197325.08.2000
6МаринПетков * Шкупи03070220.02.2003
7ВикторИсајлоски 03069628.09.2001
8АмарХот * Шкупи03069817.08.2003
9МаркоВеличковски * Шкупи03069721.05.2002
10ДамјанИвановски 03168124.01.2007
11ДавидНешиќ 03163707.12.2007
12ДаркоКрстевски * Феникс баскет03069529.04.2004
13ЃорѓиЦветковски * Феникс баскет03147328.05.2008
14ЛукаАнтиќ 03162726.02.2007
15ФилипДимитриевски * Феникс баскет03070107.08.2005

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ЧарлсФалден03070522.12.1997
2ЏорданТакер03197403.04.1998
3Тимоти ЏозефКвартерман03198227.10.1994

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ТомиславГошевскиТехнички раководител
2ДенисДервишевиќТренер
3ОнурДикаЛекар
4СергејМладеновскиСлужбен претставник
5ДејанРистовскиСлужбен претставник
6ДамјанСаздовПомошник тренер
7БранкаСтупарФизиотерапевт

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ