Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2023/2024


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи

Феникс 2010 ад

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1БојанТрајковски 03070311.09.1986
2БлагојДимитриев 03381423.07.2000
3ИвицаДимчевски 03297227.06.1989
4АндрејМитревски 03297117.09.2003
5АлекПеткоски * Борец Баскет03297016.10.2004
6ДимитарЗетов * Струмица03274218.01.2006
7СтефанСтојковиќ * Борец Баскет03275319.03.2006
8АндрејСтојановски * Феникс баскет03270813.02.2006
9ЃорѓиЦветковски * Феникс Спорт03147328.05.2008
10ФилипДимитриевски * Феникс баскет03296907.08.2005
11АмарГрбовиќ * Феникс баскет03271125.06.2006

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1Јосеф ЕмануелРис03297425.10.1999
2КаилексСтефенс03297316.04.2000
3Шакур ЈеленДаниел03297509.06.1999
4СамајеХајнес Џонс03349715.09.1996
5Елберт КларкМетјус03389603.10.1994

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ДаниелВидевскиФизиотерапевт
2ДенисДервишевиќТренер
3ОнурДикаЛекар
4ДејанРистовскиТехнички раководител
5ДамјанСаздовПомошник тренер

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ