Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2022/2023


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Трета A Лига Мажи

Феникс баскет

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ЛукаДејаноски 03118118.06.2005
2ЈованЧурлинов 03118016.12.2005
3ДамјанТрифуновски 03118618.04.2005
4МаркоСтефановски 03118409.02.2006
5ЛукаКостиќ 03118801.06.2005
6КарлоДимевски 03118521.08.2006
7МатејНиколовски 03118210.10.2005
8СтефанСтојковиќ 03118319.03.2006
9ДаркоКрстевски 03214329.04.2004
10АндрејСтојановски 03119013.02.2006
11АмарГрбовиќ 03117925.06.2006
12НенадПетров 03122508.10.2004
13МаринПетков * Феникс 2010 ад03070220.02.2003
14ТеодорМилевски * Шкупи03198114.09.2002
15АмарХот * Феникс 2010 ад03069817.08.2003
16ФилипДимитриевски * Феникс 2010 ад03070107.08.2005

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ОнурДикаЛекар
2ЕмилијаЛазароваСлужбен претставник
3СергејЛеонидовПомошник тренер
4БобанМитевТехнички раководител
5ЗлаткоРистовскиТренер

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ