Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2023/2024


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Трета Лига Мажи Запад

Феникс баскет

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ЛукаДејаноски 03355318.06.2005
2ЗлаткоРистовски 03355526.08.2000
3ЈованЧурлинов 03355216.12.2005
4АнтониоСофрониевски 03355730.01.2003
5ПетарЈанески 03355813.11.2005
6ВикторСаздановски 03355426.09.2000
7МатејФилипоски 03355601.07.2005
8МаркоСтефановски * Феникс 2010 ад03271409.02.2006
9АндрејСтојановски * Феникс 2010 ад03270813.02.2006
10ФилипДимитриевски * Феникс 2010 ад03296907.08.2005
11АмарГрбовиќ * Феникс 2010 ад03271125.06.2006

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ДејанРистовскиТренер
2ФилипТемелковСлужбен претставник

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ