Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2022/2023


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи

Навико Академија ФМП ад

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1БлагојВелески 03137126.04.1997
2НиколаГруевски * Баскет Кам03071127.06.2002
3АндрејНастовски 03074223.08.2000
4ДимитарИванов 03070827.08.2003
5ХристијанВанчов 03080030.07.2006
6МихаилСтерјовски 03080110.10.2005
7МартинСтојановски 03075206.12.2006
8НиколаМасевски * Баскет Кам03071324.11.2003
9НиколаВасилевски * МЗТ Скопје Уни Банка03071003.08.2003
10ГабриелКоскоски 03070710.11.1998
11ТеодорНановски 03075329.03.2007
12МаркоДимовски 03070926.05.2001
13ВикторЗлатевски 03198529.07.2001

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ЃорѓеМариновиќ03203910.03.2001
2ЧендлерЏонс03071523.04.1998
3Маск ТомасСмит Меквен03198428.01.1998
4ДејанБјелиќ03215229.09.1990

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1НиколчеБожиноскиПомошник тренер
2ПетарГорбинскиСлужбен претставник
3МихајлоМаноиловФизиотерапевт
4МихајлоМаноиловЛекар
5ТониСимиќТренер
6АндрејСтојановскиПомошник тренер

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ