Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2023/2024


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи

Навико Академија ФМП ад

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ЛукаПетровски 03330020.10.1996
2ДраганАбрашев 03350016.05.2000
3АндрејТодев * ИБА Баскет03330412.01.2005
4ВикторСтојковски * МЗТ Скопје Уни Банка03331702.04.2004
5ФилипЛаковски * ИБА Баскет03350219.06.2005
6АндрејНастовски 03324323.08.2000
7ДимитарИванов 03330127.08.2003
8МихаилСтерјовски 03324510.10.2005
9НиколаМасевски 03324624.11.2003
10ПавелДуев 03331603.02.2007
11СтефанБожиновски * ИБА Баскет03328924.01.2006
12АндрејГеоргиевски 03381314.09.2004
13МаркоДимовски * ИБА Баскет03324428.03.2005
14МаркоСпасовски * МЗТ Скопје Уни Банка03330301.08.2003

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1АиренБрукс03381130.01.1999
2Омотао ЏорданОгундиран03381230.11.1996
3Матеус АлексСантана03388117.04.1996
4БлејзНиелд03388205.05.1998

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ПетарГорбинскиСлужбен претставник
2ЉупчоМалинковТренер
3МихајлоМаноиловЛекар
4АндрејСтојановскиПомошник тренер

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ