Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2023/2024


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи - Суперлига

МЗТ Скопје Аеродром ад

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ДамјанСтојановски 03023009.12.1987
2ДамјанРобев 03292910.04.1997
3ВикторСтојковски 03293202.04.2004
4МаринПетков 03293020.02.2003
5БојанКрстевски 03296704.06.1989
6МаркоМиловановиќ 03293118.01.2002
7АндрејАндоноски 03022702.04.2002
8ВојданСтојановски 03022909.12.1987

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ЕјасуВорку03292618.10.1998
2МаркоБаковиќ03292522.02.1993
3ДушанТанасковиќ03292723.02.2001
4Седрик ЦезелРасел03292806.03.1999

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ВаскоАтанасовТренер
2НиколаВелевПомошник тренер
3ФилипЃоревскиСлужбен претставник
4ТиноДаневскиПомошник тренер
5СлободанНиколиќЛекар
6НенадПопоскиФизиотерапевт
7ДаркоСавовФизиотерапевт
8ДејанСрбиновскиПомошник тренер
9МиодрагТодоровиќПомошник тренер

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ