Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2022/2023


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи

МЗТ Скопје Аеродром ад

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ДамјанСтојановски 03023009.12.1987
2АдемМекиќ 02841228.12.1995
3ДамјанРобев 02841010.04.1997
4БојанКрстевски 02841104.06.1989
5ДимитарПандев 03023109.10.1997
6БојанВеличковски * МЗТ Скопје Уни Банка02862507.04.2006
7АндрејАндоноски 03022702.04.2002
8ВојданСтојановски 03022909.12.1987

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1Били РејИвеј03017425.08.1996
2СаметЈигитоглу03019610.03.2004
3Мајкл АнтониКефи03019817.02.1993
4Еван КендалМаксвел03019905.12.1995
5СтрахињаМиќовиќ03020028.09.1992

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ДанилоАџаипТехнички раководител
2ВаскоАтанасовПомошник тренер
3СлободанНиколиќЛекар
4АлександарПетровиќТренер
5НенадПопоскиФизиотерапевт
6ДаркоСавовФизиотерапевт
7ДејанСрбиновскиПомошник тренер
8СрѓанСтанковиќСлужбен претставник
9МиодрагТодоровиќПомошник тренер

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ