Листа на одобрени играчи и службени лица

Сезона 2022/2023


  1. Знакот (*) до презимето означува дека играчот има двојна лиценца

Натпреварување - Прва Лига Мажи Плеј Оф

МЗТ Скопје Аеродром ад

Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1ДамјанСтојановски 03023009.12.1987
2ДамјанРобев 02841010.04.1997
3ДариоМитевски 02862427.09.2001
4БојанКрстевски 02841104.06.1989
5ДимитарПандев 03023109.10.1997
6БојанВеличковски * МЗТ Скопје Уни Банка02862507.04.2006
7АндрејАндоноски 03022702.04.2002
8ВојданСтојановски 03022909.12.1987

Странски Играчи

# Име Презиме Бр. Лиценца Датум на раѓање
1Дастин БенисонВер03200812.04.1990
2Мајкл АнтониКефи03019817.02.1993
3СтрахињаМиќовиќ03020028.09.1992
4АлександарБурсаќ03200719.03.1995
5Кеандре ГериКук03201501.05.1997
6Абдул МаликАбу03204216.09.1995

Службени лица

# Име Презиме Бр. Лиценца Функција
1ВаскоАтанасовПомошник тренер
2ФилипЃоревскиСлужбен претставник
3ТиноДаневскиПомошник тренер
4ДраганНиколиќТренер
5СлободанНиколиќЛекар
6НенадПопоскиФизиотерапевт
7ДаркоСавовФизиотерапевт
8ДејанСрбиновскиПомошник тренер
9МиодрагТодоровиќПомошник тренер
10НиколаТрајковскиФизиотерапевт

*на клупа најмногу 9 службени лица
Издава Регистрациска комисија и Канцеларија на КФСМ