Екипата на Струга почека за да го одигра својот прв натпревар на турнирот за девојчиња до 14 години, но на кошаркарките на Владимир Ѓоровиќ им се исплатеше чекањето. Кошаркарките од редовите на Гостивар речиси двојно заостанува зад своите противнички во текот на целиот натпревар. Во финишот, Струга славеше со 33-13 односно 12-4, 8-3, 10-4 и 3-2 по делници.