21.02.2020

 Репрезентацијата пристигна во Перм

По 16 часа пат, македонскиот национален кошаркарски тим дојде на својата крајна дестинација.

 

Македонската национална кошаркарска експедиција тргна рано изутрина, пред шест, а во Перм стигна во 22 часот. по средноевропско време.

Градот кој се наоѓа на југоистокот од Русија временски е „одалечен“  четири часовни зони ( понапред од Македонија) и во моментот на пристигнувањето таму е два часот по полноќ. Репрезентацијата патуваше преку најдобрата транспортна варијанта која ја имаше на располагање,  односно  преку Софија и Москва.

Според планираните активности, изутрина кошаркарите ги очекува комплетне опоравок, а во вечерните часови -тренинг. Согласно со правилата на ФИБА,  во терминот на одигрување на натпреварот.

Натпреварот против Русија е на програмата на 23 февруари од 16 часот по средноевропско време. Најавен е директен пренос, кој ќе оди  на „Спортклуб 2“, истиот оној канал кој ја пренесуваше средбата Македонија-Естонија во четврток навечер во Скопје.