08.04.2019

Акредитации за новинарски екипи за Купот на РМ

Канцеларија на Македонската кошаркарска федерација ги известува сите медиумски куќи кои веќе испратија барања за акредитирање на претставници за Купот на РМ дека акредитациите можат да ги подигнат во канцеларијата на МКФ до петок (12. април). Воедно, ги повикуваме и медиумските куќи кои не успеале да се акредитираат да го сторат истото со праќање на барање на office@basketball.org.mk.

 

КУП на РМ распоред
Ден 1. (12. април, 2019 година ПЕТОК)
Спортска сала „26 Април“
13:00
 Блокотехна – АВ Охрид (четвртфинале 1)
15:15 Работнички - Куманово 2009 (четвртфинале 2)
17:30 МЗТ Скопје Аеродром – Кожув (четвртфинале 3)
20:00 Гостивар – Фени Индустри (четвртфинале 4)

Ден 2. (13. април, 2019 година САБОТА)
Спортска сала „Негорски Бањи“

12:00 Бадел 1862 – Струга 2009 (натпревар 1)
14:15 Вардар – Работнички (натпревар 2)
Спортска сала „26 Април“
17:30
 Полуфинале МАЖИ 1(победник четвртфинале 1 – победник четвртфинале 4)
20:00 Полуфинале МАЖИ 2(победник четвртфинале 2 – победник четвртфинале 3)

Ден 3. (14. април, 2019 година НЕДЕЛА)
Спортска сала „26 Април“

14:30 Финале ЖЕНИ (победник натпревар 1 – победник натпревар 2)
17:30 Финале МАЖИ (победник полуфинале 1 – победник полуфинале 2)