12.04.2017

Благодарност од МКФ до официјалните лица кои донираа средства за Стеван Гешоски

 

Македонската кошаркарска федерација сака јавно да изрази огромна благодарност до дел од официјалните лица кои беа делегирани на натпреварите од претпоследното коло во Прва лига мажи (Супер лига и Плејаут лига) и М20 лига (мажи) кои ја поздравија иницијативата на Судиската комисија при МКФ и одлучија делумно или целосно да го донираат својот хонорар за лекување на Стеван Гешоски.


Се надеваме дека во иднина и останатите официјални лица ќе го следат нивниот хуман гест.

СУДИИ:

Алија Феревски
Иван Мијалковски
Боро Антовски
Благоја Лазов
Владимир Михајловиќ
Сашо Стојчевски
Горан Бошковски
Стојан Митев
Мартин Петровиќ
Драге Мицковски
Ангел Огненов
Дејан Дојчиновски

ДЕЛЕГАТИ:

Илија Божиновски
Сречко Хорват