01.05.2023

.

Чешка, Естонија и Израел на патот на сениорите во олимписките претквалификации

Машката сениорска репрезентација на Македонија ќе биде дел од осумте европски селекции кои ќе играат во Талин, на еден од трите предвидени турнири во европската зона на ФИБА.

Поточно во Талин, односно Гливице и Истанбул, вкупно 32. национални селекции од Европа ќе се поделат во четири групи (по осум учесници).

Согласно со предвидениот план, групите „А“ и „Б“ (првата фаза) ќе се играат во Естонија односно Полска (завршната во полскиот град), а групите „Ц“ и „Д“ во Турција.

Ждребот одржан денес посака да во групата А, каде е и нашата репрезентација, да бидат извлечени и селекциите на Чешка, Естонија и на Израел.