03.12.2017

Демо-тренинг за мини-баскет кај лицата со попреченост

Тренерот Дарко Радуловиќ одржа кус демонстративен тренинг за минибаскет кај лица со попреченост. Демонстративниот тренинг беше одржан на денот на лицата со посебни потреби - 3. декември, по одржување на семинарот за минибаскет на кој се говореше за создавање на инклузивно општество во кое секој ќе добива еднаква шанса за спортски активности.

Повеќе за семинарот на следниот ЛИНК.