19.04.2021

Српскиот стручњак од денеска влегува во друштво на големиот број звучни тренерски имиња

Драган Бајиќ e 15. селектор во историјата на македонската сениорска репрезентација

Српскиот стручњак Драган Бајиќ од денеска влегува во друштво на големиот број звучни тренерски имиња кои историјата го воделе нашиот сениорски национален тим.

Драган Бајиќ е 15. селектор во историјата на македонската репрезентација, а петти странец на нејзиното кормило.

Пред него, националниот тим го водеа: Александар Књазев, Стерија Андоновски, Благоја Георгиевски Буштур, ЛАзар Лечиќ, Заре Марковски, Марин Докузовски ( во два наврати), Јорданчо Давитков (во два наврати), Јовица Арсиќ, Марјан Лазовски, Алеш Пипан, Александар Ѓикиќ, Марјан Србиновски, Драган Раца и Александар Тодоров.

Иако денеска официјално ја презеде новата функција, Бајиќ ќе дебитира во август кога на програмата се претквалификациите за Светското првенство во 2023 година.