28.04.2021

Елитното натпреварување ќе се одржи без присуство на навивачи на трибините

Евролига одлучи: „Фајнал-форот“ во Келн без фанови

И покрај големата желба на раководството на Евролигата, завршниот турнир од елитното натпреварување ќе се одржи без присуство на навивачи на трибините.

Ваквата одлука како што претставција претставниците на Евролигата е донесена за да се сочува здравјето на кошаркарите.

Затоа, пристап до „Ланксес“ арената во Келн, каде ќе се одржи „Фајнал-форот“ ќе имаат ограничен број новинари, а лимитиран ќе биде и бројот на членови на екипите учеснички.

Со тоа официјално ќе се стави крај на сезоната која во најголем дел (со исклучок на Русија и Израел) се одигра без навивачи на трибините.

Завршниот турнир е закажан за периодот од 28. до 30. мај.

Келн ја задржа организацијата откако лани, поради пандемијата предизвикана од корона вирусот, Евролигата беше прекината и не беше прогласен шампионот.