30.04.2023

Уште една награда за добрата работа на нашите ФИБА арбитри во изминатиот период

Феревски ќе го суди финалето, a Павлов мечот за трето место на „фајнал-фор“ турнирот на БИБЛ

Македонија ќе има свои претставници и на двата најважни натпревари во Балканската лига. Оној кој ќе го даде новиот шампион во ова натпреваруавње, но и екипата која ќе го заземе третото место.

Алија Феревски ја доби честа заедно со своите колеги Диамантис Лордос (Грција) и Сава Цветковиќ од Црна Гора да го суди големото финале од „Финалните четири“ во Стара Загора кое се игра вечерва од 19.30 часот, а во кое ќе се сретнат израелскиот Хапоел Бер Шева и косовскиот Пеќ.

Од 17. часот (по локално, бугарско време) пак ќе се игра т.н. „мало финале“, во кое играат Берое и Милениум, а кое ќе го арбитрира вториот наш судија со знакот на ФИБА, Александер Павлов, заедно со Јоанис Аграфиотис (Грција) и Стефан Кубуровиќ (Црна Гора).