ФИБА Европа направи мали измени на логото за Евробаскет - КФСМ
26.06.2020

Како една од одлуките на Бордот на ФИБА Европа, е и промената на изгледот на логото за ФИБА Евробаскетот.

ФИБА Европа направи мали измени на логото за Евробаскет

Со оглед на тоа дека Светската кошаркарска федерација одлучи да го презакаже одржувањето на Евробаскетот за 2022 година, направени се и одредени корекции во изгледот на логото за овој настан во организација на ФИБА.

ФИБА Европа им препорача на сите национални федерации да ги преземат сите нови содржини, вклучително и логотипите за квалификациите за ФИБА Евробаскет 2022, односно ФИБА Евробаскет.

Истите, вклучително и претставниците на медиумите, можат да бидат симнати и на линкот кој го постави ФИБА: