ФИБА испрати препораки за „обнова на кошарката“ - КФСМ
26.05.2020

Националните федерации добија насоки како да продолжат со активностите, односно играње кошарка, секако, каде е тоа возможно

ФИБА испрати препораки за „обнова на кошарката“

Заедно со Светската здравствена организација е изработен и список за управување со ризици, кој треба да се применува со цел да се процени комплетната опасност.

Насоките се изготвени од страна на претседателот на медицинската комисија на ФИБА, Др. Питер Харкур од Австралија.

Медицинската комисија е формирана пред почетокот на април за да реагира на ситуацијата која ја предизвика пандемијата COVID-19.

Тие вклучуваат основна подготовка, список со работи кои треба да бидат извршени од страна на федерациите, проверка, и сосема конкретни планови.

Препораките може да се видат на следниот ЛИНК