ФИБА измени на кошаркарски правила - КФСМ
16.08.2017

ФИБА измени на кошаркарски правила

На состанокот одржан в јули, централниот одбор при ФИБА одлучи да направи неколку измени на кошаркарски правила кои ќе стапат на сила од 1. октомври, 2017 година. Истите можат да се прочитаат на следните линкови:

МАКЕДОНСКИ

Official Basketball Rules 2017 Summary of the main changes

Official Basketball Rules 2017 Basketball Equipment

Official Basketball Rules 2017