ФИБА ја поддржува одлуката на КФСМ, тоа е дискрециско право на националните федерации - КФСМ
20.05.2020

Генералниот секретар на ФИБА, Андреас Заглис, ја поздравува одлуката на нашата федерација за прекин на шампионатот

ФИБА ја поддржува одлуката на КФСМ, тоа е дискрециско право на националните федерации

Одлуката на Кошаркарската федерација на Северна Македонија да го прекине националното првенство без промоција на шампион или испаѓање, е дискрециско право на федерацијата, порача генералниот секретар на ФИБА, Адреас Заглис.

Во писмото упатено до претседателот на КФСМ, Перо Антиќ, Заглис нотира:  

„ФИБА прифаќа и ги поддржува Националните федерации кои го користат своето дискреционо право во интерес за безбедноста на играчите, тренерите, службените лица и гледачите, се додека има таква дискреција вежба во согласност со важечките правила и прописи“.