10.05.2017

ФОТО: Бадел 1862 ја одбрани титулата во домашното првенство

Со победа од 73-43 кошаркарите на Бадел 1862 ја ја запечатија титулата во домашното првенство. Победата, беше и трета во финалната серија, против Вардар доволна за четврта титула во низа за „баделки“. Нена Трајчевска го доби и признанието за најкористен играч во финалната серија (MVP).

Пред подигнување на шампионскиот трофеј, „баделки“ не ја заборавија Александра Спасова, посветувајќи и ја оваа победа токму на неа.