10.06.2017

ФОТО: Црвено-црно славје во СРЦ Кале

Кошаркарите на Вардар ја извојуваа втората победа во рамки на завршниот турнир во возрасната категорија до 16 години. Најзначајната победа на овој FINAL 4, на младите кошаркари на Вардар им ја донесе шампионската титула. Второто место е резервирано за Феникс 2010 додека Партизан Водно Санс 1 се избори за бронзениот медал. MVP на завршниот турнир е кошаркарот на Вардар, Адриан Наумоски.