23.06.2017

ФОТО: М20 - Македонија подобра од Косово

Репрездентацијата до 20 години во својот прв пријателски натпревар ова лето запиша победа над соодветната селекција на Косово. Избраниците на Мирко Петрески беа доминантни на паркетот од самиот почеток на натпреварот кој заврши со конечни 82-72 односно 27-21, 23-11, 17-18 и 15-16 по делници.

СТРЕЛЦИ ЗА МАКЕДОНИЈА:
Маслинко (4 поени), Ефремовски (31), Глигоријевиќ (8), Робев (20), Србиновски (6), Серафимов (2), Мамузиќ (11),