И НАЈМЛАДИТЕ ВО АКЦИЈА: Во сабота наутро, сите во СРЦ „Кале“, на минибаскет-фестивал - КФСМ
13.12.2019

И НАЈМЛАДИТЕ ВО АКЦИЈА: Во сабота наутро, сите во СРЦ „Кале“, на минибаскет-фестивал

За првпат во своето постоење, нашата федерација ќе биде во улога  организира турнири во мини баскет лига, за генерации на играчи родени 2010/2011 и 2012 година и помлади.

 

Според предвидениот проект, за сезоната 2019/2020 е планирано одржување на четири мини баскет турнири. Два од нив ќе се одржат во Скопје, а по еден во Источната односно Западната зона.

Во сабота наутро, во големата сала на СРЦ „Кале“ во Скопје, со почеток од девет часот, стартува првиот од предвидените четири за оваа натпреварувачка сезона.

Инаку во поглед на техничката реализација на турнирите, организаторот предвидува натпреварите да се играат на три мини баскет терени, со мини баскет кошеви, а величината на топката за игра (баскет) –број 5.

Натпреварите се играат во четири четвртини кои траат по осум  минути, со семафор за мерење на време, без резултат, на лична грешка на шут, се шутира само едно слободно фрлање...

МИНИБАСКЕТ ЛИГА

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ

ПРВ ТУРНИР – СКОПЈЕ (САБОТА):

ТЕРЕН - 1

09.00: Работнички – Рајко Жинзифов

09.45: Феникс 2010 – УГД Студент

10:30: СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ

11.00: Шкупи – Куманово

11.45: МВП-2 – Дино Баскет -2

12.30: Феникс 2010 – Рајко Жинзифов

13.15: Патриот – Вардар

14.00: Баскет КАМ – Вибас

14.45: Шкупи – Работнички

15.30: Прима – Ангели

16.15: Баскет КАМ-2 -  Ангели-2

17.00: Феникс 2010-2 – Шкупи

17.45: МВП-2 – Ангели-2

ТЕРЕН – 2

09.00: Соколи – Борец

09.45: МВП – Спорт Тим

11.00: Младост – ТФТ

11.45: Ангели – Пробаскет

12.30: Прима – Партизан ВС

13.15: Дино Баскет – МЗТ Скопје А-1

14.00: Соколи – УГД Студент

14.45: Баскет КАМ-2 – МЗТ Скопје А-2

15.30: Дино Баскет – Пробаскет

16.15: Вардар – Спорт Тим

17.00: МЗТ Скопје А-2 – Вардар-2

17.45: Вардар-2 – Феникс 2010-2

ТЕРЕН – 3

09.00: Феникс 2010-2/2012 – МВП-2/2012

09.45: Рајко Жинзифов-2/2012 – Вардар-2/2012

11.00: Феникс 2010-1/2012 – Рајко Жинзифов-1/2012

11.45: Работнички-1/2012 – МЗТ Скопје-2/2012

12.30: МВП-1/2012 – Дино Баскет-1/2012

13.15: Вардар-1/2012 – Водно Санс/2012

14.00: Младост – Куманово

14.45: Патриот – ТФТ

15.30: Баскет КАМ – Партизан ВС

16.15: МВП – Борец

17.00: Шкупи-2 – Дино Баскет-2

17.45: Вибас – МЗТ Скопје А.

*Сите натпревари се играат во големата сала на СРЦ „Кале“во Скопје