29.01.2021

...

ИН МЕМОРИАМ: Владимир Воиновски (1937-2021)

Денеска, на 84 годишна возраст, почина Владимир Воиновски долгогодишен спортски и пред сè, кошаркарски работник.

Долги години претседател на КК Вардар и еден од основоположниците на овој клуб.

Кариерата ја започнува во скопскиот клуб, уште во далечната 1957 година, како дел од семејната традиција да биде дел од црвено-црното семејство. Целиот играчки век го помина во овој клуб. Еден дел од кариерата мина во српскиот Партизан, по што повторно се враќа во Вардар и тука го завршува играчкиот пат.

Продолжува како функционер во Вардар, се до последните денови од својот живот,  во клубот на кој му го посвети целиот свој животен век.