30.03.2021

Центарот на Еуро Никел 2005 погодува со 68.6% на успешност од поле

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ПО 21. КОЛА ОД ПРВАТА ЛИГА-МАЖИ: Роберт Рикиќ е најдобар реализатор од дистанца

Мали измени донесоа последните прволигашки натпревари во однос на оние индивидуални статистички параметри.

„Новост“ е појавување на листите на најдобрите на Роберт Рикиќ, на онаа скокачката, како и на најдобри реализатори од дистанца.

Центарот на Еуро Никел 2005 се проби на местото број 3 на листата на најдобри скокачи. Има просечни 10.67 скока по меч, а пред него е само двоецот Монтгомери (МЗТ Скопје Уни Банка) со  11.71, и Амир Смит (ТФТ) со 10.87.

Рикиќ е прв на листата на најдобри скокачи во оној офанзивен дел (просечни 3.67 скока по натпревар), а четвртти кај дефанзивните скокови (по седум на натпревар).

По деветте одиграни мечеви високиот Хрват ги помина Кесар и Смит на листата на најдобри реализатори од поле. Погодува со 68.69% на успех, Кесар е втор со 66.81%, а Смит трет со 59.86%.

 ТОП 5

ПОЕНИ

Играч нат      п/с/а  просек

Стефан Крстајиќ (Академија ФМП)    18       419     23.28

Игор Кесар (Пелистер)   19       413     21.74

Џуниус Провел (Вардар) 16       326     20.38

Диксон Дикембе (Вардар)        12       236     19.67

Кори Рос (Куманово 2009)        9          173     19.22

СКОКОВИ

Роберт Монтгомери (МЗТ УБ)  17       199     11.71

Амир Смит (ТФТ)   15       163     10.87

Роберт Рикиќ (Еуро Никел 2005)        9          96       10.67

Александар Андрејевиќ (Куманово 2009)   15       132     8.80

Никола Станојевиќ (Кожув)      17       146     8.59

АСИСТЕНЦИИ

Тајрон Херис (ТФТ)           16       124     7.75

Александар Костоски (Гостивар)        18       135     7.50

Отис Ливингстон (Куманово 2009)     10       63       6.30

Бобан Стајиќ (Пелистер) 19       109     5.74

Јане Петровски (Еуро Никел 2005)     18       100     5.56

ЗАГУБЕНИ ТОПКИ

Џуниус Провел (Вардар) 16       72       4.50

Кори Рос (Куманово 2009)        9          33       3.67

Тајрон Херис (ТФТ)           16       55       3.44

Ерик Питс (Работнички) 11       34       3.09

Александар Андрејевиќ (Куманово 2009)   15       46       3.07

ОСВОЕНИ ТОПКИ

Отис Ливингстон (Куманово 2009)     10       21       2.10

Ивица Димчевски (Гостивар)   16       30       1.88

Роналд Харис (ФМП Академија)         19       31       1.63

Чез Вилијамс (Пелистер)           19       31       1.63

Џуниус Провел (Вардар) 16       26       1.63

БЛОКАДИ

Амир Смит (ТФТ)   15       46       3.07

Марко Дујковиќ (Вардар)          15       36       2.40

Бранислав Ѓекиќ (Куманово 2009)     10       19       1.90

Џалон Фрајдеј (Гостивар)          11       20       1.82

Љубомир Младеновски (Работнички)          11       16       1.45

МИНУТИ

Тајрон Херис (ТФТ)           16       568:20          35:31

Димитар Караџовски (Кожув)  17       595:35          35:20

Отис Ливингстон (Куманово 2009)     10       344:60          34:34

Кори Рос (Куманово 2009)        9          305:48          33:58

Диксон Дикембе (Вардар)        12       404:52          33:44

СЛОБОДНИ ФРЛАЊА (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Дарко Соколов (Еуро Никел 2005)     17       83.78%

Џуниус Провел (Вардар) 16       81.25%

Диксон Дикембе (Вардар)        12       80.58%

Стефан Крстајиќ (Академија ФМП)    18       80.58%

Александар Тодоровиќ (Гостивар)    18       80.23%

ДВА ПОЕНИ (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Игор Кесар (Пелистер)   19       74.07%

Никола Силаџи (Кожув) 16       71.79%

Бранислав Ѓекиќ (Куманово 2009)     10       71.67%

Роберт Рикиќ (Еуро Никле 2005)        9          68.69%

Александар Тодоровиќ (Гостивар)    18       68.50%

ТРИ ПОЕНИ (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Војче Лефкоски (Црн Дрим ГМ)           14       48.08%

Дино Радош (Вардар)     16       46.00%

Андреј Магдевски (МЗТ Скопје А)      9          45.95%

Бојан Крстевски (МЗТ Скопје А)           8          45.83%

Кори Рос (Куманово 2009)        9          45.16%

ПРОЦЕНТ НА РЕАЛИЗАЦИЈА (ВКУПНО)

Роберт Рикиќ (Еуро Никел 2005)        9          68.69%

Игор Кесар (Пелистер)   19       66.81%

Амир Смит (ТФТ)   15       59.86%

Никола Малешевиќ (Пелистер)          19       59.42%

Александар Тодоровиќ (Гостивар)    18       58.38