05.04.2021

На девет одиграни средби репрезентативецот погодува со 48.15% на успешност зад линиата 6.75 метри

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ПО 22. КОЛА ОД ПРВАТА ЛИГА-МАЖИ: Бојан Крстевски - најдобар реализатор за три поени

Не баш големи промени се слиија на листите на најдобрите индивидуални остварувања и по одигрувањето на 22.коло. Според календарот последно, но извесно е дека до конечната слика ќе треба да се комплетираат. Поточно да се одиграат и оние неодиграни мечеви.

Најголемата измена се случи во категоријата на најдобрите во шутот за три поени. Број 1 на таа листа сега е Бојан Крстевски. Репрезентативното крило од редовите на МЗТ Скопје Аеродром погодува со 48.15 % на успешност од та позиција, пред Лефкоски, кој падна на второто есто со 48.08% и Јане Петровски (Еуро Никел 20015) со 45.28%.

ТОП 5

ПОЕНИ

Играч нат      п/с/а  просек

Стефан Крстајиќ (Академија ФМП)    20       4446     22.3

Игор Кесар (Пелистер)   19       413     21.74

Џуниус Провел (Вардар) 17      331     19.47

Кори Рос (Куманово 2009)        9          173     19.22

Диксон Дикембе (Вардар)        13       242     18.62

СКОКОВИ

Роберт Монтгомери (МЗТ УБ)  18       214     11.89

Амир Смит (ТФТ)   16       168     10.50

Роберт Рикиќ (Еуро Никел 2005)        10          100       10.00

Никола Станојевиќ (Кожув)      18       160     8.89

Александар Андрејевиќ (Куманово 2009)   15       132     8.80

АСИСТЕНЦИИ

Тајрон Херис (ТФТ)           17       133     7.82

Александар Костоски (Гостивар)        19       143     7.53

Отис Ливингстон (Куманово 2009)     10       63       6.30

Бобан Стајиќ (Пелистер) 19       109     5.74

Јане Петровски (Еуро Никел 2005)     19       105     5.53

ЗАГУБЕНИ ТОПКИ

Џуниус Провел (Вардар) 17       80       4.71

Кори Рос (Куманово 2009)        9          33       3.67

Тајрон Херис (ТФТ)           17       58       3.41

Ерик Питс (Работнички) 13       43       3.31

Александар Андрејевиќ (Куманово 2009)   15       46       3.07

ОСВОЕНИ ТОПКИ

Отис Ливингстон (Куманово 2009)     10       21       2.10

Ивица Димчевски (Гостивар)   17       31       1.82

Роналд Харис (ФМП Академија)         21       35       1.67

Џуниус Провел (Вардар) 17       28       1.65

Чез Вилијамс (Пелистер)           19       31       1.63

БЛОКАДИ

Амир Смит (ТФТ)   16       50       3.13

Марко Дујковиќ (Вардар)          16       37       2.31

Бранислав Ѓекиќ (Куманово 2009)     10       19       1.90

Љубомир Младеновски (Работнички)          13       24       1.85

Џалон Фрајдеј (Гостивар)          11       20       1.82

МИНУТИ

Тајрон Херис (ТФТ)           17       599:47          35:16

Димитар Караџовски (Кожув)  17       595:35          35:20

Отис Ливингстон (Куманово 2009)     10       344:60          34:34

Кори Рос (Куманово 2009)        9          305:48          33:58

Роналд Херис (Академија ФМП)        21       707:58          33:42

СЛОБОДНИ ФРЛАЊА (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Дарко Соколов (Еуро Никел 2005)     18       84.62%

Џуниус Провел (Вардар) 17       81.38%

Александар Тодоровиќ (Гостивар)    19       81.11%

Стефан Крстајиќ (Академија ФМП)    20       80.41%

Диксон Дикембе (Вардар)        13       79.37%

ДВА ПОЕНИ (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Игор Кесар (Пелистер)   19       74.07%

Никола Силаџи (Кожув) 16       71.79%

Бранислав Ѓекиќ (Куманово 2009)     10       71.67%

Роберт Рикиќ (Еуро Никле 2005)        10          68.81%

Никола Малешевиќ (Пелистер)    19       68.09%

ТРИ ПОЕНИ (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Бојан Крстевски (МЗТ Скопје А)           9          48.15%

Војче Лефкоски (Црн Дрим ГМ)           15       48.08%

Јане Петровски (Еуро Никел 2005)      19          45.28%

Кори Рос (Куманово 2009)        9          45.16%

Дамјан Стојановски (МЗТ Скопје А)      12          44.16%

ПРОЦЕНТ НА РЕАЛИЗАЦИЈА (ВКУПНО)

Роберт Рикиќ (Еуро Никел 2005)        10          68.81%

Игор Кесар (Пелистер)   19       66.81%

Амир Смит (ТФТ)   16       60.00%

Никола Малешевиќ (Пелистер)          19       59.42%

Бранислав Ѓекиќ (Куманово 2009)    10       58.25%