29.03.2021

Со одлука на УО на КФСМ, Александар Милојевиќ е избран за нов комесар за натпреварување во сениорски лиги

Информација до јавноста

Ве известуваме дека на Управниот одбор на КФСМ од 24.март.2021 година, донесена е одлука за разрешување на Сречко Хорват од функцијата Комесар за натпреварување во сениорски лиги.

Согласно член 43 од Статутот на КФСМ, изборот на Комесар за натпреварување, а на предлог на Здружението сениорски лиги, по реализираното гласање, нашиот меѓународен судија со знакот на ФИБА, Александар Милојевиќ е избран на функцијата Комесар за натпреварување во сениорски лиги, на која стапува уште од денеска, 29. март, 2021 година.

Федерацијата му изразува особена благодарност на Среќко Хорват, за досегашниот, а во исто време и успех во понатамошниот професионален ангажман.

На Александар Милојевиќ му посакуваме успешна работа во периодот кој е пред нас.